Everything about Šuto Orizari

Одмор

Filed Under Social Issues, социјални проблеми | Kommentare deaktiviert für Одмор

Ромите многу ретко одат на годишен одмор бидејки немаат финансиски срества за тоа.Оние кои можат да си дозволат да отидат на одмор ,обично одат на Охриско Езеро.

Социјален центар – Social Center

Filed Under Social Issues, социјални проблеми | Kommentare deaktiviert für Социјален центар – Social Center

Ова е социјалното центар во Шуто Оризари. Секоја месец се оди да се пријавуваат со тоа им следува нареднооит месец да земат парична помош. This is the Social Center in Shuto Orizari. Every month people have to go there and stand in line to sign, so they will get their social aid next month.