Everything about Šuto Orizari

Џамија – Mosque

Filed Under Customs and traditions, Religion, Обичај, Религија | Kommentare deaktiviert für Џамија – Mosque

Ова е џамијата во Шуто Оризари. Постојат две низ цела општина ова е најголемата џамија која се викаа Амди Паша. На џамија се оди секој ден, но главен ден е петок. Во Шуто Оризари постојат и други религиски места, и може да кликните тука за да гледате. This is the mosque of Šuto Orizari. Therer […]